Revolut primeşte o finanţare de 500 de milioane de dolari şi îşi triplează valoarea

  • Startup-ul britanic Revolut a primit o finanţare de 500 de milioane de dolari.
  • Compania ajunge astfel să fie evaluată la 5.5 miliarde de dolari, relatează CNBC.
  • Valoarea firmei se triplează, faţă de luna aprilie a anului 2018, atunci când era evaluată la 1.7 miliarde de dolari.
4365 afișări
Imaginea articolului Revolut primeşte o finanţare de 500 de milioane de dolari şi îşi triplează valoarea

Sursa foto: Profimedia

Noua rundă de investiţii a fost condusă de TCV, firmă de capital de risc din Silicon Valley şi unul dintre primii investitori ai Facebook şi Netflix. Revolut a mai atras susţinere şi din partea Ribbit Capital, DST Global, Lakestar şi GP Bullhound, investitori care au mai finanţat şi în trecut compania.

Aşadar, valoarea Revolut s-a triplat faţă de luna aprilie 2018, atunci când compania era evaluată la 1.7 miliarde de dolari.

Potrivit datelor firmei de analiză a capitalului de risc CB Insights, Revolut este acum la egalitate cu startup-ul pentru plăţi online Klarna, acestea fiind cele mai valoroase startup-uri fintech din Europa.

Fondată în 2015, Revolut şi-a atras iniţial popularitatea prin faptul că utilizatorii puteau să trimită bani în străinătate fără să plătească taxe piperate. Compania este acum una dintre aplicaţiile de telefon care oferă servicii bancare fără a avea nevoie de construirea costisitoarelor reţele de sucursale. Printre rivalii săi se numără firmele britanice Monzo şi Starlin, precum şi competitorul german N26 care a declarat recent că va părăsi Marea Britanie din cauza Brexit

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici