România ar putea avea servicii de internet mobil la viteze de 1 Gbps pentru descărcarea datelor

România ar putea avea servicii de internet mobil la viteze de 1 Gbps pentru descărcarea datelor şi 150 Mbps pentru încărcarea datelor în patru ani a declarat în cadrul unei conferinţe Ştefan Slavnicu, chief technology officer al Orange România.

3596 afișări
Imaginea articolului România ar putea avea servicii de internet mobil la viteze de 1 Gbps pentru descărcarea datelor

România ar putea avea servicii de internet mobil la viteze de 1 Gbps pentru descărcarea datelor

"În cel mult 2020 am putea vedea în România la nivel comercial această tehnologie (care asigură viteze de net mobil de 1 Gbps – n. red.). Poate apărea şi mai devreme dacă apetitul utilizatorilor şi evoluţia industriei vor permite acest lucru. O astfel de tehnologie probabil că va necesita un upgrade tehnologic al reţelei de acces şi de transport, a echipamentelor de bază (core) ale reţelei. Se vor face aceste lucruri în paşi în următorii ani de zile", a declarat Slavnicu.

Directorul de tehnologie al Orange a făcut o demonstraţie a vitezelor de 1 Gbps prin intermediul unei infrastructuri mobile, utilizând o reţea de test, creată cu ajutorul unor echipamente puse la dispoziţie de producătorul chinez de echipamente pentru operatorii de comunicaţii Huawei.

"Este primul test făcut în România. Pentru a atinge această viteză am agregat întregul spectru radio deţinut de Orange în România. Am folosit terminale modem prototip livrate de Huawei, care ne este partener în acest demo", a adăugat directorul de tehnologie al Orange.

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, are aproximativ zece milioane de clienţi, dintre care aproximativ o jumătate au contracte de abonament. Anul trecut compania a avut venituri de aproape un miliard de euro, în creştere faţă de anul precedent.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici