România este una dintre cele mai vulnerabile ţări la atacuri informatice

România se numără printre cele mai vulnerabile state faţă de atacuri informatice asupra computerelor şi sistemelor de calcul din sectorul public şi din sectorul privat, potrivit unui studiu efectuat de institutul Security and Defence Agenda (SDA) de la Bruxelles, preluat de Financial Times.

657 afișări
Imaginea articolului România este una dintre cele mai vulnerabile ţări la atacuri informatice

România este una dintre cele mai vulnerabile ţări la atacuri informatice (Imagine: Shutterstock)

Cele mai vulnerabile ţări la atacuri informatice şi criminalitate electronică sunt Brazilia, India, Mexic şi România, deoarece atât sectorul public cât şi cel privat din aceste state nu utilizează sisteme şi proceduri de protecţie adecvate.

La polul opus, Israelul, Finlanda şi Suedia sunt considerate cele mai sigure.

Studiul cuprinde "teste de stres" efectuate în 23 de ţări conform unei metodologii elaborate de Robert Lentz, fost specialist în securitate informatică la Departamentul Apărării din SUA.

Institutul SDA notează că a apelat la opt "înalţi oficiali din domeniul securităţii" din cadrul NATO şi Comisiei Europene pentru a evalua gradul de siguranţă şi rezistenţă la atacuri informatice a statelor vizate, "pe mai multe fronturi".

Printre chestiunile examinate se numără instrumentele şi sistemele de apărare informatică din sectorul public şi din principalele sectoare industriale, precum şi calitatea comunicării informatice şi schimbului de date dintre sectorul public şi cel privat.

Astfel, statele nordice, în particular Finlanda şi Suedia, au primit cele mai bune scoruri din Europa, urmate de Marea Britanie, Franţa, Germania, Danemarca şi Estonia.

Polonia, Italia şi România sunt subliniate în raport drept mai puţin pregătite pentru astfel de atacuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici