România - locul 80 în lume în privinţa puterii de cumpărare

România a urcat un loc în lume într-un clasament privind puterea de cumpărare, până pe poziţia 80 din 155 de ţări, şi câştigat trei poziţii, până pe locul 41, după venitul naţional brut, potrivit raportului World Development Indicators (WDI) 2010, prezentat marţi de Banca Mondială (BM).

135 afișări
Imaginea articolului România - locul 80 în lume în privinţa puterii de cumpărare

România - locul 80 în lume în privinţa puterii de cumpărare (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, puterea de cumpărare în condiţii comparabile între statele şi regiunile lumii a crescut, în România, de la 12.350 dolari pe locuitor în 2007 la 13.380 dolari pe locuitor în 2008.

Nivelul este similar cu cel întâlnit în Turcia, Malaezia, Botswana sau Argentina, apropiate în clasament de România.

Bulgaria este singurul stat membru UE clasat sub România, pe locul 91.

Topul include 155 de ţări din întreaga lume cu o populaţie mai mare de un milion de locuitori.

Venitul naţional brut pe locuitor a urcat în 2008 la 8.280 dolari, plasând România pe locul 80 în lume, de pe 82 în 2007, în timp ce venitul naţional brut al ţării a urcat cu trei poziţii, de pe 44 pe 41.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici