România, pe ULTIMUL loc în UE în topul atragerii profesioniştilor şi talentelor pe piaţa muncii

România se află pe locul 64 din 119 în într-un clasament al competitivităţii privind pregătirea şi atragerea de profesionişti de top şi dezvoltarea talentului pe piaţa forţei de muncă, devansată, printre altele, de Bulgaria (locul 47), Kazahstan (locul 51), Rusia (locul 53) sau Botswana (locul 62).

381 afișări
Imaginea articolului România, pe ULTIMUL loc în UE în topul atragerii profesioniştilor şi talentelor pe piaţa muncii

România, pe ultimul loc în UE în topul atragerii profesioniştilor şi talentelor pe piaţa muncii

Competitivitatea României pentru forţa de muncă de valoare a fost evaluată în funcţie mai multe criterii privind mediul de afaceri şi reglementarea, deschiderea economiei faţă de străinătate, imigranţi şi minorităţi, educaţie, protecţie socială, calitatea vieţii, sănătate, productivitate, prezenţa profesioniştior cu înaltă pregătire şi inovare, potrivit raportului The Global Talent Competitiveness Index, realizat de şcoala de business Insead şi Adecco.

Clasamentul este condus de Elveţia, Singapore, Statele Unite, Norvegia şi Suedia. Top 10 este dominat de ţările din Europa, România ocupând ultima poziţie din UE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici