România se menţine pe prima poziţie în UE după nivelul inflaţiei

România s-a menţinut în aprilie pe prima poziţie în Uniunea Europeană (UE) după inflaţia anuală, cu cea mai accelerată creştere a preţurilor, de 8,4%, de peste două ori mai mare decât media din spaţiul comunitar, potrivit datelor anunţate, luni, de Eurostat, biroul de statistică al UE.

549 afișări
Imaginea articolului România se menţine pe prima poziţie în UE după nivelul inflaţiei

România se menţine pe prima poziţie în UE după nivelul inflaţiei (Imagine: Shutterstock)

România a avut în martie o inflaţie anuală de 8%, de asemenea cea mai ridicată din UE.

La nivelul Uniunii, inflaţia anuală a fost de 3,2% în aprilie, în urcare de la 2,7% în martie. În zona euro, creşterea preţurilor a fost de 2,8%.

Pe poziţia a doua în funcţie de inflaţia lunii aprilie s-a situat Estonia (5,4%), iar pe trei Lituania şi Ungaria (ambele cu 4,4%). Cea mai lentă creştere a preţurilor s-a înregistrat în Irlanda (1,5%), Cehia (1,6%) şi Suedia (1,8%).

Inflaţia anuală s-a accelerat în 16 state membre, a rămas stabilă în două ţări şi s-a redus în opt. Marea Britanie nu a raportat date pentru aprilie.

În cele mai mari trei economii din zona euro inflaţia a fost peste nivelul UE, respectiv 2,7% în Germania, 2,2% în Franţa şi 2,9% în Italia.

Potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Institutul Naţional de Statistică, inflaţia anuală a urcat de la 8,01% în martie la 8,34% în aprilie, atingând maximul din iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici