România vrea să atragă turişti scandinavi

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Sorin Munteanu se va întâlni miercuri, 10 martie, la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, cu reprezentanţii concernului german TUI, pe care încearcă să-i convingă să aducă în România şi turişti din ţările scandinave.

139 afișări
Imaginea articolului România vrea să atragă turişti scandinavi

România vrea să atragă turişti scandinavi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă voi întâlni astăzi (miercuri, n.r.) cu reprezentanţii TUI şi intenţionăm să semnăm un parteneriat cu TUI Scandinavia. Vrem să atragem în România şi turişti din ţările scandinave", a spus Munteanu, prezent la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, organizat în perioada 10-14 martie.

TUI Scandinavia a operat în România până la începutul anilor '90.

"Azi vom începe discuţiile pentru piaţa scandinavă şi vom sprijini grupul german în promovarea pe această piaţă", a mai spus Munteanu.

După o absenţă de câţiva ani, grupul TUI se reîntoarce în România în această primăvară, cu o cursă charter între Munchen şi litoralul românesc. Compania care va opera charterul, începând cu 18 mai, este Air Berlin.

Cu un număr de peste 11.000 expozanţi din peste 180 de ţări, târgul de la Berlin este considerat cea mai mare manifestare de acest gen din lume.

La standul României sunt prezenţi 40 de expozanţi, care promovează în special turismul cultural, Delta Dunării, eco şi agroturismul.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Berlin, Liviu Iancu)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici