Românii folosesc cardul de două ori mai mult decât acum patru ani

Valoarea şi numărul tranzacţiilor de plată cu cardurile de credit s-au dublat, în ultimii patru ani, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR) la finele anului 2019.

1386 afișări
Imaginea articolului Românii folosesc cardul de două ori mai mult decât acum patru ani

Românii folosesc cardul de două ori mai mult decât acum patru ani

Numărul tranzacţiilor de plată cu cardurile de credit a ajuns la peste 22 milioane în decembrie 2019, faţă de 11 milioane cât era în decembrie 2015, şi asta pentru că sunt utilizate din ce în ce mai des.

Valoarea tranzacţiilor cu cardurile de credit s-a dublat şi a ajuns la peste 4 miliarde lei în decembrie 2019.

România are mai puţin de un card bancar/cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene, situaţie valabilă şi în cazul cardurilor de credit, unde ponderea este de 0,15 carduri/cap de locuitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici