Românii nu îşi mai cumpără maşini în leasing. Doar 21,5% dintre autoturisme au fost vândute astfel în 2010

Ponderea autoturismelor cumpărate prin intermediul societăţilor de leasing este în scădere, acest sistem de achiziţie pierzând în ultimii doi ani 6,5 puncte procentuale din piaţă, reiese din datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

50 afișări
Imaginea articolului Românii nu îşi mai cumpără maşini în leasing. Doar 21,5% dintre autoturisme au fost vândute astfel în 2010

Românii nu îşi mai cumpără maşini în leasing. Doar 21,5% dintre autoturisme au fost vândute astfel în 2010 (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Astfel, dacă în 2008 procentajul autoturismelor vândute în leasing era de 28%, iar în 2009 de 23%, anul trecut a scăzut la 21,5%, în avantajul sistemelor de plată cash sau rată.

Datele APIA relevă că doar 5% dintre cei care au cupărat maşini produse de Automobile Dacia au preferat să realizeze tranzacţia prin intermediul firmelor de leasing. Clienţii maşinilor de import au optat în proporţie de 29% pentru leasig.

Vânzările de autoturisme au scăzut anul trecut cu 18%, la 106.300 unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici