Românii trimit bani acasă din peste 170 de ţări

Western Union, unul dintre cei mai mari jucători la nivel global în transferul rapid de fonduri, cu prezenţă în peste 200 de ţări, a numărat mai bine de 170 de ţări de unde sunt trimişi bani spre România, spune Alexandru Bădulescu, director în cadrul companiei pentru România şi Bulgaria.

45 afișări
Imaginea articolului Românii trimit bani acasă din peste 170 de ţări

Românii trimit bani acasă din peste 170 de ţări (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Evident, sumele mai mari sunt acolo unde există comunităţi mai mari de români, în Europa, Statele Unite ale Americii sau chiar Golful Persic. În general muncitorii români lucrează în construcţii, în industria energetică sau cea petrolieră. Sunt şi unele ţări din Africa, în care se derulează astfel de proiecte, şi de unde vedem remiteri către România", spune Bădulescu. Western Union, listată la Bursa din New York, nu prezintă date detaliate privind transferurile realizate pe ţări, astfel de informaţii fiind considerate sensibile. Bădulescu spune totuşi că evoluţia transferurilor pe plan local este similară cu tendinţa de creştere a numărului de transferuri în primele două trimestre din 2010, înregistrată de Western Union la nivel general, cu 8% şi respectiv 9%.

Citeşte mai multe despre ţările din care românii trimit bani acasă pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici