Romtelecom a atins un număr "deloc neglijabil" de abonaţi la Internet mobil

Romtelecom a atins un număr "deloc neglijabil" de clienţi pe segmentul serviciilor de acces la Internet prin tehnologie fără fir, numeroşi abonaţi la telefonia fixă sau televiziunea prin satelit optând şi pentru aceste servicii, a declarat, joi, Ovidiu Ghiman, director în cadrul operatorului.

322 afișări
Imaginea articolului Romtelecom a atins un număr "deloc neglijabil" de abonaţi la Internet mobil

Romtelecom a atins un număr "deloc neglijabil" de abonaţi la Internet mobil (Imagine: Mediafax Foto)

"Un număr semnificativ de clienţi Romtelecom care s-au abonat la serviciile de telefonie fixă sau televiziunea prin satelit au optat şi pentru serviciul de Internet broadband mobil. Numărul lor nu este deloc neglijabil", a afirmat Ghiman, prezent la conferinţa Mediafax talks about Telecom Industry, fără a da mai multe detalii.

Ghiman este director pentru Strategie şi Dezvoltarea Afacerii în cadrul operatorului naţional de telefonie fixă.

În septembrie 2008, Romtelecom a câştigat licitaţia pentru licenţa de telecomunicaţii în benzile de frecvenţe de 410-415 MHz şi 420-425 MHz.

La începutul lunii aprilie 2009, operatorul a lansat serviciul de acces mobil la Internet în baza acestei licenţe, care permite şi furnizarea de servicii de telefonie mobilă.

Ghiman a afirmat că strategia operatorului a vizat, cu precădere, promovarea serviciului de acces mobil la Internet.

"Credem că Internetul mobil este o opţiune viabilă pentru reducerea decalajului digital între zonele urbane şi rurale", a mai spus reprezentantul companiei.

Numărul de abonamente contractate de clienţii Romtelecom a crescut cu 7% în perioada septembrie 2008 - septembrie 2009, de la 4,1 milioane la 4,4 milioane de unităţi.

Baza de clienţi s-a majorat cu 32% pe segmentul serviciilor de Internet broadband, la peste 750.000 de utilizatori, respectiv cu 49% pentru televiziunea DTH (prin satelit), la 831.000.

Datele operatorului arată că 90% dintre conexiunile realizate în baza licenţei 410-415 MHz şi 420-425 MHz furnizează servicii de Internet mobil către clienţii interesaţi.

Romtelecom este controlată de grupul elen de telecomunicaţii OTE, care deţine 54,01% din acţiunile operatorului, restul titlurilor revenind statului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici