Rusia şi-a mărit de 7 ori producţia de tancuri şi 50 de ori pe cea de obuze. Cheltuielile militare cresc cu 70% într-un semnal de trecere la o economie de război

Şeful Rostec din Rusia a declarat că unitatea sa de armament a sporit producţia de tancuri şi vehicule blindate pentru armată, în timp ce invazia Kremlinului în Ucraina se apropie de al treilea an.

16039 afișări
Imaginea articolului Rusia şi-a mărit de 7 ori producţia de tancuri şi 50 de ori pe cea de obuze. Cheltuielile militare cresc cu 70% într-un semnal de trecere la o economie de război

Rusia şi-a mărit de 7 ori producţia de tancuri şi 50 de ori pe cea de obuze. Cheltuielile militare cresc cu 70% într-un semnal de trecere la o economie de război

Producţia de tancuri a crescut de şapte ori în doi ani, i-a trasmis directorul general al Rostec, Serghei Chemezov, preşedintelui rus Vladimir Putin, în comentarii televizate, fără a oferi cifre.

Producţia de vehicule blindate a crescut de peste cinci ori, iar producţia de muniţie, de la arme de calibru mic la obuze de artilerie, a crescut de până la 50 de ori, a declarat Chemezov, care se află sub sancţiuni americane şi europene pentru rolul său în război.

Rusia plănuieşte o creştere a cheltuielilor pentru apărare anul viitor, până la 10.800 de miliarde de ruble (119,8 miliarde de dolari), în creştere cu aproape 70% faţă de anul acesta.

"Cuferele naţiunii" dispun de fonduri suficiente pentru a satisface toate nevoile forţelor armate ale Rusiei în război, a declarat ministrul rus de finanţe Anton Siluanov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici