Salariile de bază ale unor angajati CNADNR au crescut cu până la 75%

Mai mulţi angajaţi ai CNANDR implicaţi în proiectele de investiţii au primit majorări ale salariului de bază cu până la 75%, iar unii dintre salariaţi au câştiguri semnificativ mai mari faţă de cel al directorului general interimar, Daniela Drăghia, remunerată lunar cu 10.352 lei brut.

1822 afișări
Imaginea articolului Salariile de bază ale unor angajati CNADNR au crescut cu până la 75%

Salariile de bază ale unor angajati CNADNR au crescut cu până la 75% (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Datele sunt incluse într-o situaţie nominală a salariaţilor din structura centrală a CNANDR, valabilă la 20 mai 2011 şi publicată de revista TIR Magazin.

Informaţia privind acordarea unor majorări salariale de până la 75% pentru o parte a salariaţilor CNADNR a fost confirmată de companie, printr-un comunicat.

Salariile de bază au fost majorate în baza unor prevederi din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) pentru acest an, care prevede constituirea, cu aprobarea directorului general, a unor unităţi de implementare a proiectelor finanţate din fonduri comunitare nerambursabile şi împrumuturi externe rambursabile sau investiţii finanţate de la bugetul de stat şi venituri proprii, .

Persoanele nominalizate prin decizia directorului general să facă parte din fiecare unitate de implementare a proiectelor pot beneficia de la data intrării în vigoare a CCM de o majorare a salariului de bază cu până la 75%, cu încadrarea în fondul de salarii gestionat de CNADNR pentru acordarea acestei creşteri proporţional cu timpul efectiv alocat realizării activităţilor pentru fiecare proiect.

Astfel, primul în topul salariilor este Mihai Horia Nicolae, director Licitaţii, Contractare şi Servicii Suport, cu un câştig brut lunar de 17.067 lei, mai mare cu circa 65% faţă de cel al directorului general interimar. Salariul său de bază, de 5.900 lei, a fost majorat cu 75%, până la 10.325 lei, la care se adaugă indemnizaţia de conducere şi sporul de vechime.

Pe locul doi după valoarea remuneraţiei lunare este Petre Dumitru, şef al Direcţiei Calitate şi Protecţia Mediului, cu un salariu brut de 16.768 lei, iar directorul general adjunct economic, Ionuţ Laurenţiu Maşala, şi directorul de gestionare fonduri, Dan Nicolae Buşcu, au fiecare salarii brute de 15.142 lei. Dumitru a beneficiat de o majorare cu 40%, iar Maşala şi Buşcu au primit creşteri de 50% a salariilor de bază.

Şi directorul general adjunct întreţinere, Constantin Norocel Grigoroiu, câştigă mai mult decât Drăghia, având un salariu brut lunar de 11.549 lei. Grigoroiu şi Drăghia se află printre cei care nu au beneficiat de majorarea salariului de bază.

Mădălina Dârvaru, consilier al directorului general, a beneficiat de o majorare cu 40% a salariului de bază, iar salariul brut lunar se ridică la 13.414 lei.

Alţi peste 70 de angajaţi din structura centrală a CNANDR au salarii brute lunare care depăşesc 6.000 lei.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri a precizat, într-un comunicat, că au fost acordate majorări salariale de până la 75% pentru salariaţii care implementează proiecte finanţate din fonduri comunitare nerambursabile, din împrumuturi externe rambursabile şi proiecte de investiţii majore finanţate din alte surse, în baza unor prevederi legale şi a Contractului Colectiv de Muncă.

"Sumele acordate se încadrează în prevederea bugetară aferentă fondului de salarii pe anul 2011 aprobată prin HG 175/2011 - prevedere care este aceeaşi cu cea aprobată prin bugetele de venituri şi cheltuieli ale anilor 2008, 2009 şi 2010 - deci nu conduc la depăşirea fondului de salarii al Companiei. Drepturile salariale ale personalului care gestionează proiecte finanţate din fonduri comunitare nerambursabile vor fi recuperate din sumele prevăzute pentru motivarea financiară a personalului în contractele de finanţare aferente Programului Operaţional Sectorial Transport", se arată în comunicat

Compania menţionează că în luna mai a anului trecut a intrat în vigoare noua organigramă a CNADNR, prin care s-au desfiinţat la nivel central 100 de posturi, dintre care 16 posturi de directori şi funcţii asimilate acestora.

CNADNR, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, asigură implementarea programelor de dezvoltare a reţelei de drumuri publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici