Samsung a dat în judecată Apple în Japonia şi Australia. Compania încearcă să blocheze vânzarea iPhone 4S

Samsung Electronics a dat în judecată Apple în Japonia şi Australia pentru a opri vânzările iPhone 4S, înteţind astfel conflictul juridic dintre cei mai mari doi producători de smartphone-uri şi tablete din lume.

572 afișări
Imaginea articolului Samsung a dat în judecată Apple în Japonia şi Australia. Compania încearcă să blocheze vânzarea iPhone 4S

Samsung încearcă să blocheze vânzarea iPhone 4S în Asia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul sud-coreean Samsung a anunţat luni că a depus cereri în justiţie pentru blocarea vânzărilor tabletei iPad 2 în Japonia. Produsele Apple încalcă patentele Samsung privind comunicaţiile wireless şi tehnologii pentru interfaţa destinată utilizatorului, transmite Bloomberg.

Conflictele juridice dintre cei doi rivali s-au întins la nivel global din aprilie, când Apple a acuzat Samsung că a copiat iPad şi iPhone la design-ul gamei de produse Galaxy. O instanţă din Australia a blocat, săptămâna trecută, vânzările tabletei Galaxy 10.1, în timp ce Samsung a iniţiat demersuri în Franţa şi Italia pentru a stopa vânzarea ultimului smartphone al Apple.

"Seria de procese durează mai mult şi este mai extinsă decât se anticipa. Această situaţie nu este bună pentru niciuna din cele două companii, având în vedere relaţiile de afaceri dintre ele. Într-un final, cele două părţi vor căuta să-şi rezolve disputele", a afirmat James Song, analist la compania Daewoo Securities.

Apple, unul dintre cei mai mari cumpărători de chipuri şi ecrane de la Samsung, controla 19,1% din piaţa smartphone-urilor la sfârşitul trimestrului al doilea al acestui an, iar Samsung, principalul rival, 16,2%, potrivit firmei americane de cercetare IDC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici