Samsung este pe cale să aibă cel mai prost trimestru din 2009 încoace

Samsung ar putea raporta cel mai slab profit din ultimii 14 ani în această săptămână, deoarece preţurile la cipurile de memorie, cea mai mare afacere a sa, continuă să scadă, în timp ce cererea rămâne slabă, scrie CNBC.

194 afișări
Imaginea articolului Samsung este pe cale să aibă cel mai prost trimestru din 2009 încoace

Gigantul tehnologic sud-coreean a indicat la începutul acestei luni că va înregistra un profit operaţional de 600 de miliarde de won coreeni (449 de milioane de dolari) pentru primul trimestru. Dacă Samsung raportează acest număr, ar înregistra cel mai scăzut profit al companiei din 2009.

În perioada de vârf a pandemiei, cererea de electronice de larg consum a fost mare, deoarece oamenii au rămas acasă. Însă cumpărătorii reduc acum achiziţiile acestor bunuri din cauza inflaţiei şi a presiunilor macroeconomice, ducând la un exces de ofertă pe piaţa de cipuri de memorie.

De exemplu, livrările de PC-uri au scăzut cu 29% de la an la an în primul trimestru, conform datelor IDC.

„Piaţa memoriei este în mijlocul celei mai grave scăderi din ultimele decenii. Chiar dacă pieţele de vehicule electrice (EV) cresc, pieţele de electronice de larg consum şi de servere tradiţionale se confruntă cu unele dintre cele mai severe încetiniri”, conform CrispIdea.

Samsung publică ghiduri preliminare privind câştigurile, dar nu oferă cifre detaliate. Compania urmează să raporteze joi câştigurile complete din primul trimestru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici