Schauble: Italia nu va fi în pericol dacă va continua politica de austeritate

Italia nu va fi în pericol dacă va continua politica de austeritate şi reformele structurale începute de guvernul condus de premierul Mario Monti, a afirmat, într-un articol publicat de La Stampa, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble.

126 afișări
Imaginea articolului Schauble: Italia nu va fi în pericol dacă va continua politica de austeritate

Schauble: Italia nu va fi în pericol dacă va continua politica de austeritate (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Dacă Italia va continua pe drumul pe care a fost înscrisă de Monti, nu vor exista pericole", spus Schauble.

Italia a revenit în centrul atenţiei pieţelor financiare, investitorii temându-se că ar putea fi următoarea piesă de domino din zona euro care va cădea, după ce Spania a obţinut un acord de ajutor de până la 100 de miliarde de euro pentru susţinerea băncilor.

Randamentul obligaţiunilor italiene pe termen de 10 ani a urcat marţi până la 6,3%, cel mai ridicat nivel atins după 25 ianuarie.

Schauble a arătat că Italia a făcut progrese enorme cu guvernul Monti, recunoscute peste tot în Europa şi pe pieţele financiare.

Oficialul german şi-a exprimat totodată speranţa că forţele politice din Parlamentul italian şi opinia publică vor continua să susţină revenirea la creştere economică sustenabilă prin reforme structurale, îmbunătăţirea competitivităţii şi reducerea deficitului bugetar.

Mario Monti a dat asigurări, marţi, într-un interviu la postul german de radio ARD că Italia nu va avea nrvoie de un ajutor de la Fondul European de Stabilitate Financiară şi a cerut pieţelor financiare şi analiştilor să nu se lase guvernaţi de clişee şi prejudecăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici