Şeful ANL: Guvernul analizează scăderea TVA la materialele de construcţii

Guvernul analizează reducerea TVA la materialele de construcţii, a declarat, marţi, Romeo Drăgan, director general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar".

795 afișări
Imaginea articolului Şeful ANL: Guvernul analizează scăderea TVA la materialele de construcţii

Şeful ANL: Guvernul analizează scăderea TVA la materialele de construcţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"La ora actuală este în analiză această problematică şi cu siguranţă în perioada următoare vom avea şi o poziţie oficială", a spus Drăgan, întrebat dacă Guvernul a luat în calcul scăderea cotei de TVA la materialele de construcţii.

Această propunere a fost avansată în mai multe rânduri de reprezentanţii sectorului construcţiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că majorarea TVA la 24% a fost o eroare politică.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, afirma în urmă cu două săptămâni că reducerea TVA şi a altor taxe va fi posibilă doar pe termen lung, în următorii 5-10 ani, odată ce România va îmbunătăţi colectarea şi administrarea în sistemul fiscal.

Potrivit datelor Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, piaţa construcţiilor a scăzut anul trecut cu 17%, la 9,7 miliarde euro, iar în acest an se va încadra în cel mai bun caz în intervalul 9,5-10 miliarde de euro, urmând să revină pe creştere în 2012.

Compania de servicii de consultanţă PwC estimează că piaţa construcţiilor din România va creşte cu 22 de miliarde de dolari în următorii zece ani.

Piaţa globală a construcţiilor este evaluată în prezent la 7.200 miliarde dolari, potrivit PwC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici