Şeful BCE: Recuperarea economică a zonei euro va fi moderată, în pofida evoluţiei peste aşteptări

Evoluţia economică a zonei euro a depăşit aşteptările în trimestrul al treilea, însă Banca Centrală Europeană (BCE) îşi menţine prognoza pentru o recuperare moderată şi neuniformă, a declarat, joi, preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet.

15 afișări
Imaginea articolului Şeful BCE: Recuperarea economică a zonei euro va fi moderată, în pofida evoluţiei peste aşteptări

Trichet: Recuperarea economică a zonei euro va fi moderată, în pofida evoluţiei peste aşteptări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Datele economice disponibile şi indicatorii obţinuţi în urma sondajelor sugerează o accelerare a activităţii economice în trimestrul al doilea al acestui an, iar datele pentru trimestrul al treilea sunt mai bune decât estimăm. Privind mai departe, ne aşteptăm în continuare ca economia zonei euro să crească într-un ritm moderat şi neuniform, într-un climat de nesiguranţă", a spus Trichet.

Oficialul BCE a participat la o conferinţă de presă după ce banca europeană a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1% pentru a 15-a lună consecutivă.

Economia zonei euro a avansat cu numai 0,2% în primul trimestru. Datele pentru trimestrul al doilea vor fi prezentate săptămâna următoare, iar analiştii se aşteaptă să arate un avans economic mai puternic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici