Şeful companiei olandeze Gasunie a fost numit preşedinte al proiectului South Stream

Şeful companiei olandeze Gasunie, Marcel Kramer, a fost numit preşedinte şi director general al proiectului South Stream, a anunţat directorul general al Gazprom, Alexei Miller, citat de RIA Nozvosti.

22 afișări
Imaginea articolului Şeful companiei olandeze Gasunie a fost numit preşedinte al proiectului South Stream

Şeful companiei olandeze Gasunie a fost numit preşedinte al proiectului South Stream (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Proiectul South Stream progresează de la o lună la alta şi a venit timpul să punem ordine în relaţiile dintre membrii conducerii", a spus Miller, prezent la un forum economic internaţional la Sankt Petersburg.

Kramer a declarat că va prelua oficial noua poziţie la 1 octombrie.

"Trebuie să demisionez din postul actual la finele lunii august, înlocuitorul meu a fost deja găsit, după care voi aştepta o perioadă până voi începe să lucrez la South Stream", a spus actualul preşedinte al Gasunie.

Compania olandeză Gasunie nu este implicată în proiectul South Stream, dar participă alături de Gazprom, BASF şi E.ON la construcţia gazoductului Nord Stream, care va aproviziona cu gaze naturale Germania şi alte state din vestul Europei, traversând Marea Baltică.

Gazoductul South Stream este una dintre soluţiile Gazprom pentru ocolirea Ucrainei ca principală ţară de tranzit a gazului rusesc exportat în Europa, după ce livrările au fost perturbate în mai multe rânduri în ultimii ani de disputele dintre Kiev şi Moscova privind tarifele de tranzit şi datoriile părţii ucrainene către grupul rus.

South Stream va aduce gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagră, către statele est-europene membre ale UE şi apoi spre nordul Italiei. Gazprom a anunţat, într-un comunicat publicat săptămâna trecută, că este pregătit să înceapă construcţia gazoductului South Stream în anul 2013.

Potrivit vicepreşedintelui Gazprom, Alexander Medvedev, grupul rus va lua în calcul în studiul de fezabilitate al proiectului construcţia gazoductului prin România în locul Bulgariei. Studiul de fezabilitate pentru construcţia South Stream trebuie finalizat până în februarie 2011, iar conducta ar urma să fie finalizată până în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici