Şeful Microsoft se teme că problema datoriilor de stat din zona euro va afecta şi alte regiuni

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat miercuri că "există temeri" că problema datoriilor de stat din zona euro va afecta şi alte regiuni.

21 afișări
Imaginea articolului Şeful Microsoft se teme că problema datoriilor de stat din zona euro va afecta şi alte regiuni

Şeful Microsoft se teme că problema datoriilor de stat din zona euro va afecta şi alte regiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Remarcile lui Ballmer contrazic declaraţiile directorului financiar al Microsoft, Peter Klein, care a afirmat la începutul acestei luni că gigantul software anticipează să beneficieze în acest trimestru de o revenire a cheltuielilor destinate tehnologiei din mediul business, care ar fi urmat cel mai probabil să compenseze impactul negativ al problemelor din Europa.

"Înainte de chestiunea cu Grecia, toată lumea spunea că sunt tot mai optimişti, deşi încă prudenţi. Cred că trebuie să înţelegem cu toţii că economia globală este într-o situaţie foarte grea, iar toată lumea a devenit neliniştită că problema pe care o vedem în Grecia şi Europa nu va fi izolată în spaţiul european", a arătat şeful Microsoft.

Guvernele din întreaga lume evaluează potenţialele consecinţe ale crizei datoriilor de stat din zona euro, notează Reuters.

Întrebat despre părerile sale privind mediul de business şi securitatea afacerilor din China după retragerea Google de pe această piaţă, Ballmer a arătat că decizia acestei companii a fost determinată de cenzură, şi nu de probleme de securitate.

Google şi-a închis în luna martie motorul de căutare din China, acuzând cenzura practicată de regimul de la Beijing redirecţionand utilizatorii din această ţară către portalul necenzuat din Hong Kong. Autorităţile chineze au reacţionat prin comentarii dure, ridicând semne de întrebare privind viitorul celui mai mare motor de căutare la nivel global pe cea mai mare piaţă de internet din lume, atât ca număr de utilizatori, cât şi ca ritm de expansiune.

"Motivul pentru care Google s-a retras din China nu are nimic de-a face cu securitatea. Există hackeri în întreaga lume şi există hackeri în fiecare ţară. Nu poţi spune «nu pot face afaceri într-o ţară sau alta pentru că sunt nişte hackeri acolo»", a comentat Ballmer.

Microsoft anunţase anterior că va continua să-şi dezvolte operaţiunile din China.

Ballmer a adăugat că state asiatice precum India şi Indonezia au devenit mai atractive pentru Microsoft comparativ cu China deoarece drepturile de proprietate intelectuală sunt protejate mai bine de autorităţile din aceste ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici