Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul preţurilor mari la carburanţi

  • De la începutul anului 2022, carburanţii s-au scumpit cu aproximativ 22%
  • Chiar dacă luna iulie a început cu o uşoară ieftinire a carburanţilor, şoferii fac eforturi pentru a reduce consumul de combustibil.
5116 afișări
Imaginea articolului Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul preţurilor mari la carburanţi

Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul creşterii preţurilor la carburanţi

  • Conduceţi cât mai uşor posibil
Condusul cât mai lin posibil va maximiza eficienţa consumului de combustibil al maşinii. Acceleraţi uşor şi, foarte important, evitaţi vitezele excesive şi frânarea bruscă. Majoritatea tablourilor de bord vă indică acum MPG, vă puteţi stabili obiective săptămânale pentru a încerca să le îmbunătăţiţi. Dacă faceţi acest lucru, reţineţi: multe maşini sunt mai eficiente atunci când sunt conduse cu viteze de 60-80 km/oră, potrivit SkyNews.
  • Renunţaţi la portbajaul de plafon 
Cutiile de de bagaje pentru plafon creează rezistenţă la vânt şi cresc consumul de combustibil, de aceea este bine să le scoateţi atunci când nu le folosiţi. Cutiile goale adaugă 16% rezistenţă la înaintare atunci când conduceţi cu 130 km/h, conform Energy Saving Trust.
  • Atenţie la aerul condiţionat
Analizaţi cât de des folosiţi aerul condiţionat şi încălzirea, acestea consumă combustibil.
  • Eliminaţi greutatea suplimentară din interior
Eliberaţi-vă maşina, greutatea suplimentară înseamnă că este nevoie de mai mult combustibil pentru a alimenta vehiculul.
  • Menţineţi anvelopele umflate la presiunea corectă
Verificaţi dacă anvelopele sunt umflate la presiunea indicată în manualul maşinii. Anvelopele sub sau prea umflate reduc economia de combustibil.
  • Mergeţi pe jos, mergeţi cu bicicleta, alergaţi
Nu trebuie neapărat să conduceţi. Luaţi în considerare posibilitatea de a merge pe jos sau cu bicicleta în loc să folosiţi maşina, pentru călătoriile scurte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici