Siri de la iPhone 4S este util în România?

Siri este un manager personal ce recunoaşte comenzile vocale şi are acces la multe funcţii şi aplicaţii ale lui iPhone 4S. Din clipurile de prezentare Apple şi din testele realizate de jurnalişti în Stele Unite, el pare foarte util. Din păcate, el suportă doar limbile engleză, franceză şi germană. Româna nu cred că va fi recunoscută prea curând şi aici apare o primă problemă fundamentală.

1204 afișări
Imaginea articolului Siri de la iPhone 4S este util în România?

Siri de la iPhone 4S este util în România?

Eşti pe stradă, e frig şi nu mai vrei să scoţi mănuşile pentru a butona iPhone-ul. Siri pare o soluţie foarte bună. Din păcate, trăieşti în România şi dacă vrei să-i trimiţi un SMS mamei tale, nu poţi s-o faci în engleză. Siri nu înţelege româneşte şi nu poţi să-i dictezi în limba maternă.

Voi lua pe rând toate lucrurile pe care Apple spune că le poate face Siri şi le voi analiza din perspectiva unui utilizator român.

Lista de tip "Nu uita să..."

În engleză, este vorba de Reminder. Aici nu cred că există probleme. Sunt informaţii stocate în telefonul propriu, pentru uz propriu. Dacă nu te deranjează să dictezi şi să citeşti în engleză, poţi să foloseşti Siri pentru reminder-e. Din păcate, managerul personal va avea probleme cu recunoaşterea numelor proprii româneşti.

Trimisul SMS-urilor

Am atins deja această problemă. Cui trimite un român SMS-uri în limba engleză? Partenerilor de afaceri străini, veniţi în ţara noastră? Membrilor familiei? Prietenilor? Chiar dacă Siri recunoaşte numele românesc al persoanei din lista de contacte, el nu va recunoaşte limba română.

Starea vremii

Aceasta este o facilitate utilă, care poate fi folosită fără probleme în ţara noastră. O să sune puţin ciudat în metrou o frază de genul "what's the weather like", dar poţi trece uşor peste asta. Asiguraţivă că aveţi activate serviciile de localizare. S-ar putea să nu recunoască denumiri locale precum Suceava sau Satu Mare.

Citeşte mai multe despre iphone 4 S pe www.go4it.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici