Situaţie critică în economia Regatului Unit: Peste 47.000 de întreprinderi sunt aproape de colaps

Problemele sunt evidenţiate de Red Flag Alert a Begbies Traynor, care măsoară sănătatea financiară de bază a companiilor,

361 afișări
Imaginea articolului Situaţie critică în economia Regatului Unit: Peste 47.000 de întreprinderi sunt aproape de colaps

Situaţie critică în economia Regatului Unit: Peste 47.000 de întreprinderi sunt aproape de colaps

Numărul întreprinderilor britanice aflate în „dificultate financiară critică" a crescut pentru al doilea trimestru consecutiv, în condiţiile în care inflaţia şi ratele ridicate ale dobânzilor cresc costurile şi slăbesc încrederea consumatorilor, raportează Financial Times, citat de ZF.

Red Flag Alert a Begbies Traynor, care măsoară sănătatea financiară de bază a companiilor, a arătat un salt de la un trimestru la altul de 25,9%, „lăsând peste 47.000 de întreprinderi aproape de colaps în Marea Britanie la începutul anului 2024".

Fiecare sector a fost afectat, a arătat luni raportul firmei de consultanţă, situaţie impulsionată în special de construcţii, imobiliare şi servicii de sprijin. Din 22 de sectoare, 18 au înregistrat cel puţin o creştere de două cifre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici