Sosirile în unităţile turistice au crescut în ianuarie cu 5%, iar înnoptările cu 5,6%

Sosirile în unităţile turistice cu funcţiuni de cazare au crescut în ianuarie, faţă de prima lună a anului trecut, cu 5%, iar înnoptările cu 5,6%, potrivit datelor anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

120 afișări
Imaginea articolului Sosirile în unităţile turistice au crescut în ianuarie cu 5%, iar înnoptările cu 5,6%

Sosirile în unităţile turistice au crescut în ianuarie cu 5%, iar înnoptările cu 5,6% (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Astfel, sosirile au însumat 427.100, iar înnoptările 859.900.

Sosirile turiştilor români au reprezentat 79,8% din total, pondere apropiată de cea din ianuarie 2012.

Turiştii din Europa au cea mai mare pondere în totalul vizitatorilor străini (83,7%), iar din aceştia 77,3% au fost din ţări UE.

Sosirile în hoteluri acoperă 73,2% din total, indicator în creştere cu 1,6 %.

În ceea ce priveşte înnoptările, INS notează că durata medie a şederii în ianuarie a fost de 2 zile la turiştii români şi de 2,1 zile la cei din străinătate.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în ianuarie de 461.500, în scădere cu 4,1% faţă de aceeaşi lună din 2012. Marea majoritate a vizitatorilor străini provin din ţări situate în Europa (95,7%). Din statele UE s-au înregistrat 61,8% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (33,7%), Bulgaria (24,4%), Germania (8,1%), Italia (7,9%), Polonia (4,9%) şi Austria (4,5%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 879.300, în creştere cu 2,7 % comparativ cu ianuarie 2012. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate, reprezentând 76,4% din numărul total de plecări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici