Spania a ieşit din recesiune în primul trimestru

Spania a ieşit din recesiune în primul trimestru al anului, cu o creştere modestă, de 0,1%, faţă de ultimele trei luni ale anului trecut, după un an şi jumătate de contracţie economică, potrivit estmărilor publicate, vineri, de Banca Spaniei.

13 afișări
Imaginea articolului Spania a ieşit din recesiune în primul trimestru

Spania a ieşit din recesiune în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Estimările făcute în funcţie de informaţiile disponibile indică o creştere a Produsului Intern Brut de 0,1%, în termeni trimestriali, după şase trimestre consecutive de declin", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Spania a intrat în recesiune în a doua jumătate a anului 2008, afectată de criza financiară şi prăbuşirea pieţei imobiliare.

Economia ţării a scăzut cu 3,6% în 2009. În ultimul trimestru al anului trecut, statul nu ieşise încă din recesiune, fiind singura ţară din vestul Europei în această situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici