Statele Unite au avut producţii record de petrol şi gaze în luna iunie

Producţia de petrol şi gaze a Statelor Unite a atins noi praguri record în luna iunie, cererea a atins cel mai mare nivel din 2007 încoace, iar rafinăriile au lucrat la cea mai mare întensitate a ultimilor 13 ani, se arată în datele centralizate de American Petroleum Institute (API).

161 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au avut producţii record de petrol şi gaze în luna iunie

Statele Unite au avut producţii record de petrol şi gaze în luna iunie

În trimestrul II 2018, producţia de petrol a Statelor Unite a atins cifra record de 10,7 milioane de barili / zi, în timp ce cea a gazului natural a urcat până la 462,508 de metri cubi / zi.

Nivelul mare al producţiei s-a datorat creşteri capacităţii de utilizare a rafinăriilor, până la 96%, cel mai mare nivel din 2005 încoace, acestea procesând echivalentul a 18 milioane de barili / zi. În acelaşi timp însă, şi cererea a crescut, ajungând la 20,6 de milioane de barili / zi, cel mai mare nivel din 2007 încoace. Această evoluţie a fost simultană şi cu o scădere a stocurilor de petrol americane, pe 20 iulie fiind raportată o descreştere cu 6,1 milioane de barili.

Estimările anterioare ale American Petroleum Institute (API) puseseră descreşterea la 4,2 milioane de barili.

În ciuda producţiei mari, Statele Unite nu pot acoperi toate necesităţile economice. În 2017, de exemplu, Administraţia Americană pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA) a raportat importuri de încă 10,1 milioane de barili / zi, din 84 de ţări. Din acest total, 79% din importuri au fost de petrol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici