Strategia e-România, finanţată în proporţie de 60% de la buget şi credite angajament

Bugetul de stat şi creditele de angajament vor avea o pondere de cel puţin 60% în totalul fondurilor necesare punerii în practică a strategiei naţionale e-România, care se ridică la 1,9 miliarde de lei, potrivit datelor transmise de Ministerul Comunicaţiilor la solicitarea MEDIAFAX.

30 afișări
Imaginea articolului Strategia e-România, finanţată în proporţie de 60% de la buget şi credite angajament

Strategia e-România, finanţată în proporţie de 60% de la buget şi credite angajament (Imagine: Mediafax Foto)

"Conform estimărilor, cota creditelor de angajament se va situa între 40% şi 60%, în timp ce resursele alocate de la bugetul de stat vor avea o pondere de 20%. Se va încerca însă minimalizarea ponderii sumelor de la bugetul de stat pentru această strategie. Fondurile structurale vor susţine în proporţie de 20-50% aplicarea strategiei, restul de aproximativ 20% urmând să fie acoperit prin parteneriate de tip public-privat", se arată în răspunsul Biroului de Presă al Ministerului Comunicaţiilor remis MEDIAFAX.

Prin credit de angajament se înţelege limita maximă a cheltuielilor ce pot fi angajate, în timpul exerciţiului bugetar, în limitele aprobate.

Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor au precizat că ponderile surselor de finanţare a strategiei sunt estimative şi că pot evolua în funcţie de multe variabile.

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCSI) a anunţat, luni, că Guvernul va aloca, în perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea în practică a Strategiei naţionale e-România, care urmăreşte informatizarea relaţiilor dintre administraţia publică şi contribuabili, cetăţeni şi firme.

"În 2010 vor fi alocaţi 245,1 milioane de lei, în 2011 - 714,5 milioane de lei, în 2012 - 575,8 milioane de lei, iar în 2013 - 364,8 milioane de lei", se arata în comunicatul MCSI remis luni agenţiei MEDIAFAX.

Strategia naţională e-România urmăreşte "modernizarea statului prin informatizarea interacţiunii cu cetăţenii şi companiile", conform comunicatului.

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Iaşi, că portalul informatic e-Romania reprezintă deocamdată doar un proiect al Ministerului Comunicaţiilor, ratificat ca şi intenţie de Guvern, fără ca pentru finanţarea acestui sistem să fie deja alocat vreun ban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici