Strauss-Kahn: UE a rămas în urmă cu revenirea economică

Uniunea Europeană a rămas în urmă în ceea ce priveşte revenirea creşterii economice, iar criza actuală a arătat că nu poate avea o monedă unică fără o coordonare adecvată a politicilor, a declarat, marţi, la Bucureşti, şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn.

33 afișări
Imaginea articolului Strauss-Kahn: UE a rămas în urmă cu revenirea economică

Strauss-Kahn: UE a rămas în urmă cu revenirea economică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Recuperarea se produce foarte rapid în Asia, iar în Europa a rămas în urmă. Are o revenire a economiei lentă. Lucrurile sunt mai bune, dar nu îndeajuns. Există o nevoie specială de accelerare a creşterii", a afirmat Strauss-Kahn, într-un discurs în faţa studenţilor de la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

El a arătat, totodată, că Uniunea Europeană are nevoie să fie integrată, criza actuală arătând că statele membre nu pot avea o monedă unică fără o coordonare adecvată a politicilor.

"Este alegerea noastră să facem acest lucru posibil. Nu se va întâmpla nimic, dacă doar stăm şi ne uităm. (...) Ca mesaj pentru liderii de mâine, trebuie să munciţi din greu pentru a ieşi din criză", a mai spus Strauss-Kahn.

Oficialul FMI a precizat că regula de bază este de a nu avea un deficit nesustenabil pe termen lung.

"Ceea ce consumaţi astăzi va fi plătit de către generaţiile viitoare. (...) Din acest punct de vedere, o schimbare în comportament este foarte necesară", a arătat şeful FMI.

În ceea ce priveşte politicile la nivel global, Strauss-Kahn a arătat că, în prezent, acestea se adoptă diferenţiat, la nivelul Uniunii Europene, Statelor Unite sau altor ţări ale lumii, iar pentru a rezolva criza actuală este nevoie ca acestea să funcţioneze bine împreună.

"Pentru a face faţă unei crize globale, ai nevoie de un răspuns global", a spus Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn se află în România într-o vizită de o zi, în cadrul unui turneu în Europa. El este însoţit de directorul Departamentului European al FMI, Marek Bella, de şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, şi de alţi oficiali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici