„Suffren”, cel mai recent submarin nuclear din noua serie „Barracuda”, inaugurat de preşedintele Franţei | FOTO

Preşedintele Franţei Emanuel Macron va inaugura, vineri, cel mai recent submarin nuclear din clasa Barracuda, parte dintr-un program de investiţii navale în valoare de 9 miliarde de euro, menit să menţină puterea maritimă a Parisului pentru următoarele decenii, scrie Reuters.

15712 afișări
Imaginea articolului „Suffren”, cel mai recent submarin nuclear din noua serie „Barracuda”, inaugurat de preşedintele Franţei | FOTO

Franţa lansează cel mai recent submarin nuclear din noua serie „Barracuda”

Guvernul francez a comandat 6 submarine ce vor fi construite de Naval Group, în care compania de apărare Thales deţine 35%.

Primul submarin din această serie, numit „Suffren” va fi livrat marinei franceze în 2020 pentru misiuni maritime, restul submarinelor urmând să fie realizate în decursul următorilor 10 ani. Acestea vor înlocui submarinele din vechea clasă „Ruby”.

„Este mare nevoie ca noi să fim prezenţi în zonele de conflict şi să gestionăm ameninţările, atunci când este cazul”, a afirmat Generalul Francois Leconintre, şeful departamenului Apărării, la CNews, joi.

Submarinele din seria „Barracuda” ar trebui să fie utilizabile până în 2060, conform aşteptărilor francezilor. Submarinul „Suffren” va fi prezentat în docul uscat din Cherbourg, unde este amplasat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici