Superbogaţii lumii preferă obligaţiunile, cashul şi aurul. Acţiunile au devenit tot mai puţin atractive

Investiţiile în acţiuni au dispărut anul trecut dintre preferinţele superbogaţilor lumii, persoane cu averi de peste 100 milioane de dolari, realocările din portofolii înclinând în principal către obligaţiuni, bani cash şi aur, potrivit unui raport prezentat miercuri de Knight Frank şi Citi.

184 afișări
Imaginea articolului Superbogaţii lumii preferă obligaţiunile, cashul şi aurul. Acţiunile au devenit tot mai puţin atractive

Superbogaţii lumii preferă obligaţiunile, cashul şi aurul. Acţiunile au devenit tot mai puţin atractive (Imagine: Shutterstock)

Averea superbogaţilor este distribuită, în medie, în proporţie de 23% în proprietăţi, câte 21% în acţiuni şi obligaţiuni, 15% în conturi bancare la vedere, câte 3% în aur şi valute, respectiv 2% în mărfuri şi materii prime. Restul de 12% figurează la alte destinaţii.

Pe de altă parte, 7% dintre milionarii intervievaţi declară că au redus anul trecut ponderea acţiunilor în portofolii, preferând realocarea averii către alte tipuri de active.

Astfel, 65% dintre respondenţi afirmă că şi-au crescut în 2011 deţinerile de obligaţiuni, titlurile fiind urmate în preferinţele investitorilor de bani cash (60%), aur (47%), valute (23%), proprietăţi (19%) şi mărfuri (10%).

Investitorii sunt tot mai atenţi la modul în care îşi conservă averea, trend care a început în urma crizei financiare din 2008-2009.

Superbogaţii se concentrează pe reducerea riscului, creşterea transparenţei investiţiilor şi îmbunătăţirea lichidităţii.

Astfel, în rândul obligaţiunilor sunt vizate în principal titlurile de stat cu maturitate lungă emise de SUA, Germania sau Marea Britanie, percepute printre cele mai sigure investiţii, alături de depozitele din conturile curente şi aurul.

Studiul mai relevă că 36% dintre bogaţii Europei sunt pesimişti în privinţa şanselor de creştere a averii, iar principalele temeri privind siguranţa banilor variază de la răsturnarea ostilă a guvernului în Rusia şi război în Orientul Mijlociu la inflaţie în India sau, pentru milionarii din Singapore, perpetuarea crizei financiare mondiale.

Numărul persoanelor cu averi mai mari de 100 milioane de dolari a crescut anul trecut la 63.000, averea totală a acestora fiind estimată la aproape 40.000 miliarde de dolari, potrivit raportului Knight Frank şi Citi Private Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici