Suzuki Motor se retrage de pe piaţa americană de automobile după aproape trei decenii

Compania japoneză Suzuki Motor se va retrage de pe piaţa de automobile din Statele Unite, după aproape trei decenii de prezenţă, urmând exemplul unor producători precum Saab Automobile şi Isuzu Motors, din cauza scăderii profiturilor.

225 afișări
Imaginea articolului Suzuki Motor se retrage de pe piaţa americană de automobile după aproape trei decenii

Osamu Suzuki, preşedintele Suzuki Motor ( Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suzuki va renunţa la vânzările de automobile în SUA, dar va continua să ofere motociclete, vehicule de teren şi bărci cu motor, a anunţat marţi compania.

Totodată, distribuitorul Suzuki în SUA a făcut cerere pentru intrarea în faliment, în cadrul măsurilor de reorganizare, relatează Bloomberg.

Retragerea Suzuki markează sfârşitul unei activităţi începută în 1985, care nu a reuşit să atragă suficienţi cumpărători, aşa cum au făcut Toyota Motor şi Honda Motor.

Decizia permite Suzuki, care avea cota cea mai mică de piaţă în Statele Unite în rândul producătorilor asiatici, să îşi protejeze poziţia de lider din India, unde compania este concurată tot mai mult de Hyundai Motor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici