Tănăsescu: Potenţialul de colectare de taxe şi impozite este enorm

Potenţialul de colectare de taxe şi impozite este enorm, nefiind necesară majorarea acestora, iar adoptarea legii responsabilităţii fiscale va trebui să aducă disciplină şi ordine în procesul de colectare, a declarat, joi, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

14 afișări
Imaginea articolului Tănăsescu: Potenţialul de colectare de taxe şi impozite este enorm

Tănăsescu: Potenţialul de colectare de taxe şi impozite este enorm (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Potenţialul de a colecta mai bine este enorm. Nu e nevoie să mărim taxe, impozite ci trebuie să ne facem treaba mai bine. (...) Sper ca adoptarea legii responsabilităţii fiscale să ducă la disciplină şi la ordine în colectarea veniturilor", a spus Tănăsescu.

El a dat exemplul vânzătorilor de flori din Piaţa Coşbuc, care dau facturi numai pentru sume mai mari.

"A fost ziua de naşterea cuiva şi am fost sfătuit să merg la Piaţa Coşbuc să cumpăr nişte flori. Nu am mai fost înainte în acest loc. Mi-am ales nişte flori pentru a face un buchet, mi s-a spus suma şi am cerut chitanţă. Mi s-a spus că emit chitanţă doar dacă cumpăr de peste 1.000 de lei. După lungi discuţii, care le-au implicat şi pe şeful unităţii, mi s-a dat un fel de chitanţă. Şi acesta este un singur exemplu", a povestit Tănăsescu.

Veniturile bugetare din România se plasează la 31-32% din PIB, cu 10-12 puncte procentuale sub media Uniunii Europene.

Bugetul pentru 2010 nu prevede modificarea niciuneia dintre taxele principale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici