Tăriceanu: Dacia este un vector de imagine pentru România

Dacia este un vector de imagine pentru România, iar Ford va deveni al doilea pol al industriei de automobile din România, a declarat, marţi, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, prezent la salonul auto de la Geneva.

139 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Dacia este un vector de imagine pentru România

Tăriceanu: Dacia este un vector de imagine pentru România (Imagine: Mediafax Foto)

El a adăugat că Dacia reprezintă cea mai mare valoare de export a României.

"În şase ani, uzina de la Mioveni a vândut peste 1.250.000 de automobile. În momentul de faţă, Dacia nu mai face faţă cererilor", a afirmat Tăriceanu.

Fostul premier a spus că este mulţumit de preţul Duster, model lansat marţi la Geneva, şi că poate îşi va achiziţiona o astfel de maşină.

Tăriceanu, un pasionat de automobile, deţine 85% din firma Automotive Trading Services, importatorul mărcii Citroen în România.

Modelul Duster va putea fi cumpărat în România de la preţuri cuprinse între 10.500 de euro şi 15.600 de euro, cu TVA inclus, în funcţie de versiune.

Constructorul de automobile, deţinut de grupul francez Renault, a vândut anul trecut 311.282 de maşini, în urcare cu 20,5% faţă de 2008, însă vânzările din România au coborât cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reuşind totuşi să-şi majoreze uşor cota pe piaţa locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici