Tăriceanu nu se teme de criza economică globală şi nici de devalorizarea dolarului

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că nu se teme de criza care afectază pieţe financiare din SUA şi Europa, şi nici de devalorizarea dolarului, dar este preocupat, printre altele, de infrastructura de transport şi comunicaţie neadecvată ritmului de creştere economică a României.

128 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu nu se teme de criza economică globală şi nici de devalorizarea dolarului

Tăriceanu nu se teme de criza economică globală şi nici de devalorizarea dolarului (Imagine: Mediafax Foto)

"Personal, nu mi-e foarte teamă de ceea ce se întâmplă în momentul de faţă pe pieţele financiare mondiale, această tulburenţă, cum a fost numită în limbaj eufemistic, care a afectat o parte din pieţele financiare din Statele Unite şi din Europa", a spus Tăriceanu, prezent la o întrunire cu studenţii ASE (Academia de Studii Economice).

El a adăugat că nu crede că devalorizarea continuă a dolarului poate avea un efect deosebit asupra României, deoarece exporturile se îndreaptă cu precădere către ţările din UE.

"De ceea ce ar trebui să ne fie teamă este că nu avem încă infrastructura de transport şi comunicaţie adecvată ritmului actual de creştere economică. S-a generat un dezechilibru structural, calitativ şi numeric între cerere şi ofertă de locuri de muncă. Aceasta este o problemă fundamentală", a mai declarat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici