Tarifele pentru utilizarea podului Giurgiu-Ruse vor fi stabilite în euro

Tarifele pentru utilizarea podului peste Dunăre Giurgiu-Ruse vor fi stabilite în euro, nu în lei, ca până în prezent, a decis Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, care a modificat, totodată, categoriile de vehicule taxabile.

79 afișări
Imaginea articolului Tarifele pentru utilizarea podului Giurgiu-Ruse vor fi stabilite în euro

Tarifele pentru utilizarea podului Giurgiu-Ruse vor fi stabilite în euro

În cazul unui autoturism, taxa este de 6 euro, vechea valoare fiind de 31 de lei.

Noile prevederi sunt cuprinse într-un ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, datat 30 decembrie, care modifică un ordin al predecesorului său, Ludovic Orban.

Astfel, categoriile taxabile şi tarifele aferente sunt, potrivit noului ordin, vehicule de transport de persoane cu capacitate de cel mult 8+1 locuri, inclusiv conducătorul auto (6 euro), vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele de transport persoane (6 euro), vehicule cu masa totală maximă cuprinsă între 3,5 tone şi 7,5 tone, exclusiv vehiculele de transport de persoane (12 euro), vehiculele de transport de persoane cu capacitate de 9- 23 de locuri (12 euro), vehicule cu masa 7,5 tone - 12 tone (18 euro), vehicule cu masa mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maxim 3 axe (25 euro), unităţile de transport de persoane cu capacitate mai mare de 23 de locuri (25 euro) şi vehicule cu masa totală de peste 12 tone şi cu minim 4 axe (37 euro).

Anterior erau prevăzute cinci tipuri, respectiv motociclete, inclusiv cele cu ataş - 12 lei, autoturisme, inclusiv cele de teren - 31 de lei, microbuze, vehicule cu masa totală maximă autorizată sub 12 tone - 57 lei, autobuze, autocare, autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maxim 3 axe - 132 lei şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minim 4 axe - 197 lei.

Tarifele includ TVA şi sunt valabile pentru o trecere.

Podul este funcţional din 1954, fiind singurul care face legătura între România şi Bulgaria peste Dunăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici