Taxarea inversă va avea efecte de câteva miliarde de euro în sectorul alimentar

Taxarea inversă, una dintre măsurile de reducere a evaziunii fiscale, va avea efecte de câteva miliarde de euro în sectorul agro-alimentar, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

46 afișări
Imaginea articolului Taxarea inversă va avea efecte de câteva miliarde de euro în sectorul alimentar

Taxarea inversă va avea efecte de câteva miliarde de euro în sectorul alimentar (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

El a adăugat că principalul domeniu agro-alimentar supus evaziunii fiscale este cel al exporturilor.

Potrivit lui Rădulescu, cei care au făcut exporturi în 2008-2009 au constatat că TVA plătită de ei nu a ajuns la Ministerul Finanţelor.

"Era o problemă cu TVA, care nu ajungea la bugetul de stat în multe cazuri, iar statul n-o mai putea returna unuia care era corect. Există firme-fantomă care ocoleau TVA", a spus Rădulescu.

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat săptămâna trecută, după o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din agricultură, că instituţia pe care o conduce a pregătit un pachet legislativ prin care să combată frauda fiscală din agricultură.

Prin taxarea inversă în industria alimentară, TVA se va încasa în magazine şi nu pe parcursul ciclului de fabricaţie a produselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici