Taxele locale vor creşte în 2010 cu până la 20% - surse

Administraţiile locale vor putea actualiza cu rata inflaţiei din 2007-2009 cuantumurile impozitelor şi taxelor locale aplicate în 2010, astfel încât acestea vor creşte cu circa 20% şi vor aduce anul viitor venituri suplimentare de peste 970 milioane euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

39 afișări
Imaginea articolului Taxele locale vor creşte în 2010 cu până la 20%  - surse

Taxele locale vor creşte în 2010 cu până la 20% - surse (Imagine: Mediafax Foto)

În acest sens, Guvernul a decis miercuri, printr-o hotărâre, să permită administraţiilor locale actualizarea nivelurilor minime şi maxime ale valorilor impozabile, impozitelor, taxelor locale, altor taxe asimilate acestora, precum şi ale amenzilor, cu inflaţia pe anii 2007, 2008 şi 2009.

"Nivelurile acestor taxe nu au mai fost actualizate, în funcţie de inflaţie, din anul 2006, când au fost stabilite pentru anul 2007, şi din acest motiv în 2010 va fi permisă actualizarea lor cu inflaţia din ultimii trei ani, care cumulată atinge 20%", au spus sursele citate.

Cursul de 4,09 lei/euro, aplicabil pentru alinierea unor taxe la nivelul celor din Uniunea Europeană, a fost stabilit conform prognozelor oficiale privind cursul la 1 octombrie 2009.

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat pentru MEDIAFAX, înaintea şedinţei de Guvern, că această măsură trebuia luată şi era solicitată de mai mult timp de către administraţia locală.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Consiliilor Judeţene şi Locale, Liviu Dragnea, a declarat agenţiei MEDIAFAX, tot înaintea şedinţei Executivului, că măsura se impunea inclusiv în ceea ce priveşte extinderea "plajei" de valori în care se pot încadra aceste taxe şi impozite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici