Tendinţe pe piaţa muncii în 2024: Generative AI va duce procesele de recrutare la un nivel superior

Experimentele privind săptămâna de lucru de patru zile au început încă din 2022, iar la nivel european a început deja să se discute despre cum se poate reglementa un asemenea regim de lucru.

161 afișări
Imaginea articolului Tendinţe pe piaţa muncii în 2024: Generative AI va duce procesele de recrutare la un nivel superior

Tendinţe pe piaţa muncii în 2024: Generative AI va duce procesele de recrutare la un nivel superior

„Inteligenţa artificială a ajuns o tehnologie mult mai accesibilă, iar roboţii software au evoluat suficient de mult cât să devină viabili si fiabili”, anunţă Ziarul Financiar care citează specialişti din domeniu.

Piaţa muncii a traversat în ultimii ani cea mai amplă transformare din ultimele generaţii, iar acest ritm alert al schimbărilor nu dă semne că ar încetini în 2024. Evoluţia continuă în tehnologie şi modul în care acestea modelează locurile de muncă, precum şi concurenţa încă acerbă pentru talente sunt câteva dintre provocările care modelează actualmente piaţa muncii, arată o analiză a Asociaţiei Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU). În 2024, avansul tehnologic va continua să redefinească activitatea angajatorilor, iar angajaţii vor pune mai mult accent pe transparenţa salariilor şi flexibilitate, susţin membrii asociaţiei.

„Generative AI va duce procesele de recrutare, angajare şi gestionare a forţei de muncă la un nivel superior. Tehnologia va prelua prin asistenţi virtuali întrebările standard de resurse umane, eficientizând procesele şi lăsând oamenilor de HR mai mult timp pentru sarcini strategice”, susţine Oana Popescu, managing director, Humangest Group.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ai,
recrutare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici