Tesla renunţă la obiectivul său de a livra 20 milioane de vehicule anual

Tesla a omis obiectivul de a livra 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030 în ultimul său raport de impact, un alt semn că firma îşi temperează ambiţiile în domeniul auto.

115 afișări
Imaginea articolului Tesla renunţă la obiectivul său de a livra 20 milioane de vehicule anual

Tesla renunţă la obiectivul său de a livra 20 milioane de vehicule anual

Musk a declarat în 2020 că Tesla aspira să vândă 20 de milioane de vehicule până la sfârşitul deceniului actual - aproape de două ori mai multe decât cele vândute de Toyota, cel mai mare producător auto din lume.

„Obiectivul nostru este să construim şi să livrăm 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să facem produsele noastre şi mai accesibile", declara compania.

Cu toate acestea, Musk şi compania au schimbat tactica, concentrându-se pe tehnologia de conducere autonomă ca principal motor de creştere pentru firmă, producătorul auto urmând să prezinte robotaxi-ul său, denumit "Cybercab", pe 8 august.

CEO-ul Elon Musk a declarat luna trecută că Tesla va folosi liniile de produse actuale pentru noi vehicule accesibile, în timp ce s-a retras din planurile mai ambiţioase de a produce un model complet nou care ar urma să coste 25.000 de dolari.

Acţiunile companiei au scăzut joi cu aproximativ 2%, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici