Toate maşinile Dacia vor avea motorizări Euro 5 până la 1 ianuarie 2011

Toate maşinile Dacia vor fi echipate cu motoare care îndeplinesc norma de poluare Euro 5 până la data de 1 ianuarie 2011, în prezent doar trei versiuni ale modelelor dispunând de acest tip de propulsor.

41 afișări
Imaginea articolului Toate maşinile Dacia vor avea motorizări Euro 5 până la 1 ianuarie 2011

Toate maşinile Dacia vor avea motorizări Euro 5 până la 1 ianuarie 2011 (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Realizarea motoarelor Euro 5 presupune un cost mai ridicat decât cel cu norma de poluare Euro 4. Din această cauză, nu excludem posibilitatea să se reflecte costul implementării noilor motorizări în preţul final al maşinii. Desigur, vom căuta căi de ajustare a costurilor, ca să nu se simtă în preţul final", a declarat, joi, directorul comercial al Automobile Dacia, Fabrice Cambolive.

El a adăugat că în viitorul apropiat constructorul va da curs unor "presiuni" din partea clienţilor externi şi nu numai, de introducerea în procesul de producţie a cutiilor de viteză automate.

Vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că producătorul va începe fabricarea de motoare Euro 5, destinate modelelor mărcilor Dacia, Renault, Nissan şi Renault Samsung, prin introducerea în fabricaţie a unei noi familii de propulsoare şi adaptarea uneia care se încadrează acum în norma de poluare Euro 4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici