TOPUL celor mai bine plătiţi angajaţi ai ministerelor în anul 2018

Topul ministerelor în funcţie de salariul mediu net din 2018. Ministerul Public şi Ministerul Afacerilor Externe se califică pentru cele mai mari salarii oferite angajaţilor anul viitor.

5813 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai bine plătiţi angajaţi ai ministerelor în anul 2018

TOPUL celor mai bine plătiţi angajaţi ai ministerelor în anul 2018. Cine sunt bugetarii care primesc peste 10.000 de lei net pe lună

♦ În nouă ministere, salariul mediu depăşeşte 5.000 de lei net pe lună ♦ Cele mai mici sunt în Ministerul Culturii (2.700 de lei net pe lună) ♦ În două ministere (Justiţie şi Cercetare) salariile angajaţilor vor scădea în 2018, potrivit proiectului de buget.

Conform calculelor ZF pe baza informaţiilor din proiectul de buget pe 2018 de pe site-ul Ministerului de Finanţe, cele mai mari salarii medii din ministere ar fi obţinute de angajaţii Ministerului Afacerilor Externe, unde cei peste 2.200 de angajaţi vor avea salarii medii de circa 10.300 de lei net pe lună în 2018.

Conform unei precizări transmise Mediafax de către MAE, din totalul salariaţilor, o treime îşi desfăşoară activitatea în ţară, iar salariul mediu net este de 5.490 de lei net lunar, incluzând toate sporurile prevăzute de legislaţia în vigoare. "Prin comparaţie cu activitatea angajaţilor altor ministere şi instituţii publice din România, activitatea salariaţilor Ministerului Afacerilor Externe se desfăşoară, pe de o parte în ţară, în Centrala MAE, iar pe de altă partea în cadru misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi institutelor culturale din Serviciul Exterior. Conform prevederilor legale în vigoare, drepturile salariale sunt stabilite în lei în ţară, şi în valută în Serviciul Exterior", a transmis MAE fără a preciza care sunt sumele câştigate de personalul diplomatic din străinătate.

Pe locul doi în topul celor mai bine plă­tiţi angajaţi din ministere sunt procurorii, a­vând în vedere că în cadrul Ministerului Pu­blic – unde lucrează peste 6.200 de angajaţi - sa­­lariul mediu va fi de aproape 8.700 de lei net pe lună în 2018. Salarii mari, de peste 8.600 de lei net pe lună, sunt bugetate şi pen­tru cei 321 de angajaţi ai Ministerului pen­tru Me­diul de Afaceri, Comerţ şi Antre­pre­no­riat.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar

 

PRECIZARE Ministerul de Externe 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici