Topul centrelor comerciale bucureştene: Băneasa, AFI şi Unirea conduc ierarhia mallurilor în funcţie de veniturile din chirii

Cele 16 centre comerciale din Bucureşti au o suprafaţă totală de un milion de metri pătraţi şi încasează venituri din exploatare de 800 de milioane de lei pe an. Vânzările mallurilor sunt de 5,3 miliarde de lei pe an.

324 afișări
Imaginea articolului Topul centrelor comerciale bucureştene: Băneasa, AFI şi Unirea conduc ierarhia mallurilor în funcţie de veniturile din chirii

Topul centrelor comerciale bucureştene: Băneasa, AFI şi Unirea conduc ierarhia mallurilor în funcţie de veniturile din chirii (Imagine: Ovidiu Radu/Mediafax Foto)

Cele 16 centre comerciale din Bucureşti, printre care Băneasa Shopping City, AFI Cotroceni, Sun Plaza sau Bucureşti Mall, au adus proprietarilor venituri din exploa­tare de peste 800 de milioane de lei anul trecut, potrivit unei analize a ZF pe baza bilanţurilor publicate la Ministerul Finanţelor.

Încasările proprietarilor de centre comerciale reflectă gradul de dezvol­tare al comerţului modern, dar şi puterea de cumpărare a locuitorilor, dat fiind că nivelul chiriilor din malluri repre­zintă circa 15% din vânzări, potrivit unei „cutume“ din piaţa mallurilor, cei doi indicatori fiind în strânsă legătură.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici