Tot mai mulţi americani bogaţi renunţă la cetăţenie din cauza legislaţiei privind taxele

Numărul americanilor bogaţi care renunţă la cetăţenie a crescut în ultima perioadă, situaţia fiind explicată de modificarea legislaţiei SUA privind taxele, potrivit cotidianului New York Times.

1925 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi americani bogaţi renunţă la cetăţenie din cauza legislaţiei privind taxele

Tot mai mulţi americani bogaţi renunţă la cetăţenie din cauza legislaţiei privind taxele (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Astfel, 499 de americani destul de bogaţi pentru a fi obligaţi să anunţe Fiscul au renunţat la cetăţenie în primul trimestru al anului, potrivit datelor publicate de Andrew Mitchel, avocat specializat în sistemul internaţional de taxe, bazate pe cifre anunţate de autorităţile americane.

În primele trimestre ale ultimilor şapte ani, numărul bogaţilor care au renunţat la cetăţenia americană a fost în medie de 115.

Explicaţia constă în două modificări de natură tehnică aduse legislaţiei din domeniul taxelor, a explicat Mitchel.

Astfel, în 2008 s-a eliminat obligaţia de a depune acte la fiscul american pentru deducerile fiscale pe o perioadă de zece ani după renunţarea la cetăţenie, în timp ce numărul de zile care pot fi petrecute pe teritoriul SUA fără a intra sub incidenţa sistemului fiscal al Statelor Unite a crescut de la 30 la 120. Potrivit legislaţiei anterioare schimbărilor din 2008, dacă o persoană petrecea peste 30 de zile anual pe teritoriul SUA după ce renunţa la cetăţenie era obligată să plătească taxe ca cetăţean american.

Totodată, tratarea pe larg în presă a penalităţilor care trebuie plătite pentru neraportarea de conturi în paradisurile fiscale ar putea fi o a doua cauză, notează Mitchel.

Mulţi americani cu dublă cetăţenie au ajuns la concluzia că a fi american nu este suficient pentru a justifica stresul şi bătaia de cap generate de depunerea actelor cerute de Fisc. SUA sunt printre puţinele ţări care impun propriilor cetăţeni ce trăiesc permanent în alt stat să depună documente pentru taxe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici