Toyota a rechemat pentru reparaţii 2,3 milioane de maşini vândute în SUA

Toyota a rechemat 2,3 milioane de autoturisme vândute în Statele Unite pentru a repara un posibil defect al pedalelor de acceleraţie, după ce anul trecut a chemat la service 4,2 milioane de automobile din cauza unei probleme similare.

59 afișări
Imaginea articolului Toyota a rechemat pentru reparaţii 2,3 milioane de maşini vândute în SUA

Toyota a rechemat pentru reparaţii 2,3 milioane de maşini vândute în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prin măsura anunţată joi în SUA, Toyota admite că posibilele problemele care cauzează "accelerare involuntară" la unele autoturisme produse de grupul japonez să fie mai serioase decât se anticipa iniţial.

Anterior, grupul a susţinut că nu există dovezi care să indice un defect mecanic legat de cazuri de accelerare involuntară, după ce a rechemeat şi verificat anul trecut 4,2 milioane de maşini.

Cea mai amplă procedură de rechemare derulată vreodată de Toyota a afectat reputaţia grupului pe piaţa americană în ceea ce priveşte calitatea şi siguranţa, într-o perioadă marcată încă de dificultăţile recesiunii.

Toyota susţine că rechemarea anunţată joi nu se încadrează în aceeaşi procedură de anul trecut, când grupul şi-a propus să elimite posibilitatea ca pedalele de acceleraţie să rămână blocate din cauza instalării incorecte a covorului din autoturism.

Circa 1,7 milioane de maşini sunt vizate de ambele rechemări.

Acţiunile Toyota au închis vineri în scădere cu 3,2%, în timp ce indicele blue-chip Nikkei al bursei de la Tokyo s-a retras cu 2,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici