Toyota va lansa pe piaţă 11 noi modele de maşini hibride până la sfârşitul anului 2012

Constructorul auto nipon Toyota a anunţat că va lansa 11 noi modele de maşini cu propulsie hibridă până la sfârşitul anului 2012 şi o versiune a modelului Prius ale cărei baterii pot fi reîncărcate la reţeaua electrică şi care ar putea costa 36.000 de dolari.

24 afișări
Imaginea articolului Toyota va lansa pe piaţă 11 noi modele de maşini hibride până la sfârşitul anului 2012

Toyota va lansa pe piaţă 11 noi modele de maşini hibride până la sfârşitul anului 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, domină segmentul maşinilor hibride de peste zece ani cu Prius şi alte 13 modele. Compania are reputaţia celui mai avansat constructor auto în înaltă tehnologie.

Producătorii auto concurenţi sunt forţaţi, în condiţiile în care guvernele înăspresc standardele referitoare la poluare şi consum de combustibili, să utilizeze tehnologii mai avansate, precum propulsia electrică sau hibridă.

Unul dintre cele 11 noi maşini hibride ale Toyota va fi un automobil compact cu o eficienţă a consumului de un litru la 40 de kilometri. Noua versiune a Prius va fi comercializată începând tot cu 2012, în principal în Japonia, SUA şi Europa. Toyota vizează vânzări de peste 50.000 de unităţi pe an pentru acest model.

"Toyota a fost lider cu Prius, dar Chevrolet Volt va capta atenţia odată cu listarea la bursă a General Motors. Atenţia se mută, de asemenea, spre maşinile electrice, precum Leaf, a Nissan, iar în ochii investitorilor, hibrizii par mai degrabă inferiori", a afirmat Fumiyuki Nakanishi, analist la SMBC Friend Securities.

Chevrolet Volt va costa 41.000 de dolari.

Toyota intenţionează să vândă maşini cu propulsie electrică, bazată pe celule de hidrogen, din 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici