Tranzacţia care îi afectează pe amatorii de plăţi ONLINE. PayPoint Services preia Payzone

Preluarea Payzone de către PayPoint Services a fost autorizată de Consiliul Concurenţiei, care, în urma analizei efectuate, a constatat ca această operaţiune ar putea conduce la afectarea concurenţei pe piaţa serviciului de încasare sume de bani din România.

760 afișări
Imaginea articolului Tranzacţia care îi afectează pe amatorii de plăţi ONLINE. PayPoint Services preia Payzone

PayPoint Services preia Payzone. La ce sc

Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate de PayPoint Services SRL. Astfel, PayPoint s-a angajat să nu crească, pentru o anumită perioadă, preţul solicitat anumitor companii pentru prestarea serviciilor de încasare a facturilor.

De asemenea, compania şi-a luat anumite angajamente menite a asigura că firmele concurente şi care operează reţele de terminale de plată pot să obţină accesul în spaţiile comerciale necesare instalării terminalelor de plată situate în mediul rural.

Pe celelalte pieţe relevante unde au apărut suprapuneri orizontale nu au fost identificate îngrijorări concurenţiale

Analiza Consiliului Concurenţei a dus la concluzia că, în urma angajamentelor asumate de PayPoint Services SRL, punerea în practică a operaţiunii de concentrare economică nu mai ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici