Tranzacţie de 43 milioane euro: Papalekas preia sediul UniCredit din Piaţa Presei

Compania Globalworth, controlată de omul de afaceri grec, Ioannis Papalekas, a preluat de la omul de afaceri Raul Doicescu clădirea de birouri UniCredit HQ din zona Piaţa Presei, în care are sediul banca UniCredit Ţiriac, tranzacţia, de 43 milioane euro, fiind avizată de Consiliul Concurenţei.

333 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie de 43 milioane euro: Papalekas preia sediul UniCredit din Piaţa Presei

Tranzacţie de 43 milioane euro: Papalekas preia sediul UniCredit din Piaţa Presei (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Papalekas a strâns în primăvara acestui an 144 milioane euro pe bursa de la Londra, piaţă unde este listată compania Globalworth, pentru investiţii, iar la acea dată anunţa că vrea să cumpere clădirea de birouri UniCredit HQ, aceasta fiind inclusă pe o listă de 10 proiecte vizate pentru achiziţii.

UniCredit HQ, clădire cu 14 etaje şi o suprafaţă construită de 24.000 metri pătraţi, din care închiriabili 14.000 metri pătraţi, generează venituri anuale de 3,9 milioane euro şi are o finanţare de 28 milioane euro.

"Achiziţia Bog'Art Offices implică transferul către Globalworth, prin intermediul subsidiarelor sale Serana şi Kusanda, a clădirii de birouri UniCredit Tower, închiriată în prezent în totalitate de către Bog'Art societăţii bancare UniCredit Ţiriac Bank. (...) Tranzacţia urmează să se realizeze efectiv până la data estimată de 31 decembrie 2014, după obţinerea unui acord al autorităţilor de concurenţă şi îndeplinirea unor condiţii suspensive. (...) se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin preluarea controlului unic de către Globalworth, prin Serana şi Kusanda, asupra Bog'Art Offices", se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

Aceasta este a treia achiziţie realizată de Papalekas în mai puţin de o lună, după prima clădire din complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska pentru 44 milioane de euro, şi Nusco Tower, pentru 46 milioane de euro. Omul de afaceri a mai cumpărat în ultimii ani To­wer Center, Cathe­dral Plaza sau City Mall, dar şi terenuri pentru proiecte de birouri în Bucureşti.

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investiţii imobiliare fondată de dezvoltatorul şi investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România în ultimii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici