Twitter analizează vânzarea de acţiuni către investitori, care să evalueze compania la 3 mld. dolari

Twitter analizează atragerea de fonduri prin vânzarea de acţiuni către investitori, care să evalueze compania la peste trei miliarde de dolari, au declarat trei surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

21 afișări
Imaginea articolului Twitter analizează vânzarea de acţiuni către investitori, care să evalueze compania la 3 mld. dolari

Twitter analizează vânzarea de acţiuni către investitori, care să evalueze compania la 3 mld. dolari

Printre investitori s-ar putea afla compania de investiţii Kleiner Perkins Caufield&Byers şi Digital Sky Technologies din Rusia, au spus sursele.

Sean Garrett, purtător de cuvânt al Twitter, a refuzat să comenteze.

Fondurile suplimentare ar permite companiei de servicii de socializare să îşi extindă oferta şi numărul de utilizatori, în prezent de peste 175 milioane de persoane, şi ar reduce presiunea de a lansa o ofertă publică iniţială.

Twitter, înfiinţată în 2006, a atras fonduri de 100 de milioane de dolari în septembrie 2009, când avea 25 de milioane de utilizatori.

La runda de finanţare de anul trecut au participat T. Rowe Price Group, Insight Venture Partners, Spark Capital şi Institutional Venture Partners.

Ofertele de finanţare au evaluat compania la circa un miliard de dolari, a declarat atunci o sursă apropiată situaţiei.

În ianuarie, directorul general Dick Costolo a declarat că deocamdată este exclusă varianta lansării unei oferte publice iniţiale pentru Twitter.

În luna septembrie a acestui an, Twitter şi-a îmbunătăţit pagina de web pentru postarea mai uşoară a fotografiilor, a fişierelor video şi a hărţilor.

Compania are nevoie de fonduri pentru creşterea numărului de angajaţi şi construirea unor centre de date care să administreze traficul în creştere.

Twitter a anunţat, în iulie, că va deschide un centru de administrare a datelor în Utah, precum şi alte astfel de unităţi în următoarele 24 de luni.

Compania se află în prezent pe locul al treilea în rândul site-urilor de socializare, înaintea MySpace şi după Facebook şi Windows Live Profile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici