UBS plăteşte 120 milioane dolari pentru închiderea unui litigiu legat de falimentul Lehman Brothers

UBS, cea mai mare bancă elveţiană, va plăti 120 de milioane de dolari pentru închiderea unu litigiu cu investitori în instrumente financiare ale Lehman Brothers, într-un proces legat de falimentul din 2008 al băncii americane.

124 afișări
Imaginea articolului UBS plăteşte 120 milioane dolari pentru închiderea unui litigiu legat de falimentul Lehman Brothers

UBS plăteşte 120 milioane dolari pentru închiderea unui litigiu legat de falimentul Lehman Brothers (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca elveţiană a fost acuzată de încălcarea legislaţiei americane care reglementează vânzarea de instrumente financiare investitorilor, care au susţinut că oferta UBS a conţinut informaţii înşelătoare privind situaţia financiară a Lehman Brothers, transmite Bloomberg.

"UBS este mulţumită că a rezolvat acest litigiu rezultat în urma crizei financiare din 2008. UBS a acceptat acest acord pentru a evita costurile şi incertitudinile continuării litigiului", se arată într-un comunicat al băncii.

Lehman Brothers a solicitat intrarea în faliment în septembrie 2008.

Acordul UBS cu investitorii reprezintă recuperarea de către reclamanţi a 13,4% din valuarea nominală a instrumentelor financiare, de circa 896 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici