Udrea a semnat la Botoşani trei proiecte de finanţare europeană în valoare de 19 milioane euro

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, joi, la Botoşani toate cele cinci contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a oraşului, în valoare de 19 milioane de euro.

42 afișări
Imaginea articolului Udrea a semnat la Botoşani trei proiecte de finanţare europeană în valoare de 19 milioane euro

Udrea a semnat la Botoşani trei proiecte de finanţare europeană în valoare de 19 milioane euro (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Din valoarea totală de 79,8 milioane lei (aproximativ 19 milioane euro), finanţarea nerambursabilă solicitată este de 61milioane lei (aproximativ 14,6 milioane euro).

Proiectul "Reabilitarea şi modernizarea străzilor inelului principal de circulaţie din municipiul Botoşani" vizează fluidizarea traficului rutier pe inelul principal de circulaţie care asigură accesibilitatea în zona de acţiune urbană a oraşului, prin reabilitarea şi modernizarea străzilor din această zonă.

Valoarea totală a proiectului este de 33,6 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 26,7 milioane lei.

Proiectul "Modernizare şi reabilitare accese pietonale şi carosabile, precum şi iluminat arhitectural în municpiul Botoşani" are ca scop modernizarea şi reabilitarea acceselor pietonale si carosabile, precum şi iluminatul arhitectural din oraş, pentru mai multe obiective. Valoarea totală a proiectului este de 31,99 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 24,2 milioane lei.

"Reabilitarea, modernizarea parcurilor şi a spaţiilor verzi, precum şi reabilitarea şi modernizarea iluminatului ornamental aferent acestora, în municipiul Botoşani" este cel de-al treilea proiect şi vizează reabilitarea şi modernizarea Parcului Primăriei, Parcului Junior, Parcului Sucevei şi Parcului Tineretului, precum şi reabilitarea şi modernizarea iluminatului ornamental în aceste parcuri şi în Parcul Mihai Eminescu.

Valoarea totală a proiectului este de 7,5 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 5,9 milioane lei.

Prin proiectul "Reutilizare clădire în scopul transformării în centru social în Municipiul Botoşani" se va reabilita şi schimba destinaţia clădirii degradate din Str. Tineretului nr. 4, cu o suprafaţă totală de 689,2 metri pătraţi, în vederea transformării acesteia în centru pentru îngrijirea copiilor aflaţi în situaţie de risc social.

Valoarea totală a proiectului este de 3,9 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 2,6 milioane lei.

Cel de-al cincilea proiect, "Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune a municipiului Botoşani, prin achiziţionarea de echipamente specifice şi amenajarea unui centru de supraveghere", se va realiza prin implementarea de camere video de supraveghere IP de exterior, echipamente de supraveghere şi înregistrare de interior (dispecerat), echipamente acces public şi infrastructură de reţea şi aplicaţii şi programe software specifice.

Valoarea totală a proiectului este de 2,7 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 1,5 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici